.Kérem hogy ingatlanfotózás oldalam megtekintését a főoldalon kezdje! Telefon: 30-4088109 e-mail: maklaryz11@t-online.hu ..............

Épületfotózás:

A fotográfia minden ágát művelem, de az építészeti fotók munkáim kiemelt részét képezik. Több mint húsz éve készítek fotókat építészeti és belsőépítészeti lapok számára. Eddigi építészeti fotóim megjelentek a Szép Házak, Amiotthonunk, Lakáskultúra, magazinokban. Biztos lehet benne, hogy az Ön ingatlanát is a lehető legelőnyösebben fogom bemutatni. Az épületfotózáshoz a fényképezőgépek és optikák legkimagaslóbb darabjait használom, ezért a nehezebb feladatokat is meg tudom oldani. Számomra a nagyon szűk belső terek és kivilágítása és bemutatása sem gond. Az árképzésem sem titkos, a fényképezés ára mindenki számára korrekt és előre tervezhető.

Milyen előkészületek tegyünk az ingatlanfotózáshoz?

A következő munkám megjelent Miotthonunk c. lapban. Köszönöm a tulajdonos finom ízlésű lakberendezési munkáját.

lakásfotózás, ingatlanfotózás lakáskiadás, épületfotózásingatlan kiadáslakáskiadás, ingatlanfotózáslakáskiadás, épületfotózásépületfotózás, ingatlankiadásépületfotózásingatlanfotózás, lakásfotózásépületfotózás, ingatlanfotózás

A Parlament árvízkor, hóesésben:

parlament fotó, épületfotózásépületfotózás, épületfotós

Ez a lakás mindössze 30 négyzetméteres!

lakásfotózás, épületfotózás, ingatlanfotózáslakásfotózás, épületfotózás, ingatlanfotózáslakásfotózás, épületfotózás, ingatlanfotózáslakásfotózás, épületfotózás, ingatlanfotózáslakásfotózás, épületfotózás, ingatlanfotózáslakásfotózás, épületfotózás, ingatlanfotózás

Szép épületszerkezet, jó fények:

épületfotós, ingatlanfotózásingatlanfotó épületfotóNemzeti színház fotó épületfotóingatlanfotózás, épületfotósépületfotó, épületfotózásépületfotós, ingatlanfotózásparlament, épületfotóNemzeti színház fotó épületfotóépületfotózás épületfotósbözödújfalui katolikus templom

A legújabb lehetőség amit kínálok, épületek fotózása magasabbról, 11-12 méter magasságból. Az ilyen madártávlatból készült képek különleges perspektívát nyújtanak. Az alábbi két képen megmutatom, milyen egy épület a szokásos nézési magasságból és fentről:

ingatlanfotózás épületfotós ingatlanfotózás, épületfotós

Az ingatlanfotózás nélkülözhetetlen a beruházónak, tervezőnek, kivitelezőnek, eladónak, lakáskiadónak és vevőnek.

épületfotózás, épületfotósingatlanfotó, ingatlanfotózásépületfotózás, épületfotósépületfotózás ingatlanfotózás

A fotósorozat minősége döntő fontosságú. Gyakran lehet látni több százmilliós ingatlan hirdetését is gyenge fotókkal. Őszinte meggyőződésem, hogy a fotózás körülbelül 18.000 - 28.000 forintos díja ezen esetekben is bőségesen megtérülne. A jó épületfotó bemutatja az ingatlant, és felkelti az érdeklődést a helyszíni megtekintéshez. Az eredmény pedig a gyorsabb eladás és a magasabb elérhető ár. A lakások kiadását is megkönnyíti egy reprezentatív fotósorozat. Lakáskiadásnál is látványosan és gyorsan megmutatkozik egy új fotósorozat üzletélénkítő hatása. A szűkebb fürdőszobák, konyhák gyakran le sem fényképezhetőek amatőr eszközökkel. Az ultranagylátószögű objektívvel készült felvételek tágasabbnak mutatják a belső tereket és érzékeltetik a helyiségek térkapcsolatait is. Nemcsak a reprezentatív villákat érdemes fotóztatni, hanem a kiadó vagy eladó kisebb vagy nagyobb lakások fotóztatása is gazdaságos. A felvétel és a képkidolzás során mindent elkövetek, hogy Ön elégedett legyen az végereménnyel. Éjszakai épület fotókat is érdemes készíteni, ezek különleges hangulatot nyújtanak:

ingatlanfotó épületfotósépületfotó, épületfotós

Ennek a szaunának fényképezése nehezebb volt, mint amire előzetesen számítottam. A felújítás előtt is jártam már a Lukács uszoda szaunájában így számítottam a szűk helyiségre. Amire nem számítottam, hogy a mennyezeti ledes világítás a maximális fény amely mellett dolgozhatok. Az üzemszünet ellenére is magas volt a hőség és páratartalom, ezért aggódtam a felszerelésemért. A fotózásra is mindössze egy órát kaptam, így sikerült:

ingatlanfotó, szaunafotó, épületfotózás

A profi módon komponált, világított, retusált fotóim az ingatlan legjobb arcát mutatják. A professzionális képfeldolgozással eltüntetem az apróbb vagy esetleg nagyobb hibákat, hiányosságokat. Nem dőlnek az ingatlan függőleges falai, rendben vannak a színek, látszik a teljes fürdőszoba. A drága felszerelés, a szakmai tapasztalat, és a gondos utómunka eredményezi azt a minőséget, amellyel minden bizonnyal Ön is elégedett lesz. A fotózás költsége az ingatlan értékéhez képest elenyésző és biztosra vehető, hogy az ingatlanfotózás ára sokszorosan megtérül. Nem ajánlok fotózási csomagokat, látszatkedvezményeket, hanem minden ügyfelemnek tisztességes árat kínálok. A teljes ingatlanfotózás ára a körülményektől függően körülbelül 18.000 és 28.000 forint között alakulhat. Ezért az árárt általában 15-25 db kidolgozott képet adok. A fotóim óriási, akár 36 megapixeles felbontásúak, de az általam átadott anyag kisméretű, hirdetésre, internetre, közvetlenül azonnal felhasználható képeket is tartalmaz. Az utómunkát sem hanyagolom el, például érdemes megnézni az alábbi két képet, amelyet csupán egy haj(drót)szál választ el egymástól:

<empty>ingatlanfotózás, lakásfotózás ingatlanfényképezés

A potenciális vevőnek sokat segítenek a képek, mert így az interneten bárki megnézheti, hogy a kiszemelt ingatlan megfelel-e a elképzeléseinek.

enteriőr fotózás

Meg tudom oldani az egészen szűk terjedelmű helyiségek, nehezen kivilágítható szaunák, hangulatos borospincék esztétikus bemutatását is. Az utómunkával eltüntethető például a szomszéd nem kellően esztétikus melléképülete, vagy akár pótolni tudom a még ki ki nem nőtt gyepszőnyeget is.

A magasabbról készült ingatlanfotók látványa sokszor hangulatosabb, vagy megeshet hogy az épületet szemmagasságból elfogadhatóan le sem lehet fényképezni:

ingatlanfotózásházfotózás épületfotózás

Az ingatlan eladásához vagy bérbeadásához érdemes olyan színvonalú fotókat készíttetni, amelyek kívül-belül méltó módon mutatják be az épületet.

ingatlanfotózás, lakásfotózásépületfotózás, villafotózás

A belső felvételek stúdió megvilágítással készülnek, de a beeső napfény is hangulatot ad a képnek:

ingatlanfotó, villafotózás ingatlanfotós, ingatlan eladás

A kreatívan megtervezett és gondosan kivitelezett nagyméretű fürdőszoba látványosságát az extranagylátószögű objektív tovább növeli:

ingatlanfotózásingatlanfotózás, épületfotós

Az étkező hangulatát fokozza a csillár meleg fénye. A borospince megvilágításáshoz pedig néhány szál gyertya is elég.

lakásfotó, lakásfotózásborospince fotózás

A külső felvételek minősége nem csak a fotóson múlik, a megrendelőnek figyelembe kell vennie, hogy ki kell várni a megfelelő évszakot és időjárást.

villa fotózásvilla fotózás, épületfotósingatlanfotósépületfotós, ingatlanfotózás

Meggyőződésem, hogy az ingatlanfotózásra fordított pénz és energia minden esetben megtérül. Ha már rengeteg munkával és áldozattal létrejött egy építészeti alkotás, fontos hogy mindazok akik először egy fotón fogják megpillantani az ingatlant, késztetést érezzenek arra, hogy a helyszínen is megtekintsék.

Milyen előkészületek tegyünk az ingatlanfotózáshoz? Először is fontos tudnia az épületfotósnak, hogy milyen céllal készülnek a felvételek. Alkalmi lakáskiadáshoz már a belső tereket be kell rendezi, nem árt ízlésesen megteríteni, egy-két csokor virágot venni, egy üveg bort kinyitni. Érdemes néhány frissen beszerzett dekorációval is feldobni a szobákat. A hálószobára is figyelni kell, a fotózás előtt hangulatosan be kell rendezni. Legyen néhány érdekes borítójú könyv vagy folyóirat. A falakra is tegyünk néhány képet. A konyha ne maradjon teljesen üres, legyen mondjuk egy felvágott kenyér, egy tál gyümölcs, néhány csésze. Ha rövidebb időtartamra várunk bérlőket, akkor ügyeljünk arra is, hogy csak olyasmit mutassunk, amit a bérlőnknek majd valóban nyújtani is fogunk. A fürdőszobát is be kell rendezni, jól jön néhány dekoratív tárgy, illatszer vagy más, legyen egy környezethez illő színű törölköző. Fontos hogy az ingatlan vagy lakás lámpái, különösen a fürdőszoba lámpái működőképesek legyenek. Az fotózás során ugyan én világítok, de mégis a beépített lámpák fontos hangulati elemét adják a lakásfotónak.

Lakás eladáshoz már kevesebb hozzákészülődés kell, elég rendet rakni az ingatlanban, ha családi házról van szó, akkor az ingatlan körül is. A fotózás előtt ne ürítsük ki az ingatlant, ez nagyon megnehezíti a fotós dolgát és az üres falakkal készült képek nem lesznek olyan mutatósak.

Most pedig bemutatok egy pici, de aranyos nyaralót. Az épület tipp-topp, minden a helyén van, látszik rajta hogy az építész saját magának tervezte:

ingatlanfotóépületfotózásingatlan fényképezésingatlanfotózás

Egy ilyen nyaraló ingatlan valóban a nyugodt, békés kikapcsolódás, lazítás helyszíne lehet.

Végezetül egy pici de szépen felújított kiadó lakás:

kiadó lakás, ingatlanfotózásingatlanfotózás, kiadó lakásingatlanfotózásépületfotózáslakásfotózás, lakásfényképezéslakásfotózás, kiadó lakásingatlanfényképezés, ingatlan eladáslakásfotózás, ingatlanfotózásingatlankiadás